Kundalini yoga

Yogaschool Suniai biedt Kundalini Yoga. Dit is een actieve vorm van yoga, waarbij fysieke oefeningen worden gecombineerd met diverse ademhalingstechnieken. De ademhaling neemt een centrale plaats in tijdens de lessen. Door de aandacht te vestigen op de ademhaling breng je lichaam en geest in evenwicht. Daarbij is ook het opzeggen van mantra’s een belangrijk onderdeel van de yogalessen.

Mantra en meditatie

Een mantra is een uitspraak die tijdens de lessen meerdere malen wordt herhaald. Bij het opzeggen van de mantra concentreer je je alleen op jezelf en op niets anders. Zo kun je je geest resetten en alle positieve energie uit jezelf naar boven halen. Tijdens de lessen biedt ook meditatie de nodige ontspanning. Door te mediteren stel je jezelf in staat een rustpunt te bereiken.

Fysieke inspanning

Bij Kundalini Yoga lever je ook een fikse fysieke inspanning. Spierpijn na de les is zeker niet ongewoon. De combinatie van de fysieke met geestelijke oefeningen brengt je lichaam en geest in balans. Hierdoor ontstaat rust én een energiek gevoel. Ook raak je van Kundalini Yoga in een opgewekte stemming. Om deze stemming vast te houden, is er na de les tijd voor thee met een koekje en een prettig gesprek.

Levensenergie

Deze vorm van yoga is zeer geschikt voor mensen die even willen ontsnappen aan de hectiek van alledag en die hun lichaam gezond willen houden. Kundalini Yoga laat de levensenergie in alle chakra’s (energiepunten) vrij stromen.

Yogi Bhajan

De lessen Kundalini Yoga worden gegeven volgens de leer van Yogi Bhajan. Hij bracht deze leer in 1969 vanuit India naar het westen en is daarmee de grondlegger van Kundalini Yoga in onder meer Europa en Noord-Amerika.

Kundalini betekent letterlijk ‘de opgerolde’. Het verwijst naar de energie die opgerold ligt aan de basis van onze ruggengraat.
Deze energie is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording.